Kiralık Kepçe Durağı

Loder (Yükleyici): Bu makine tipi yükleme işlerinde kullanılır. Loder, bir traktör ve önde yüklemeyi elde eden kepçe kısmından oluşur. Kepçe kısmı hidrolik sistemlerle hareket ettirilir.

ANKARA KEPÇE DURAĞI - KİRALIK KEPÇE   ANKARA KİRALIK KEPÇE

Bekoloder (Kazıcı-Yükleyici): Bekoloderin loderden farkı, hem de kazıcı özelliğinin olmasıdır. Hem kazıcı hem yükleyicidir. Bir traktör, önde yüklemeyi elde eden kepçe, arkada kazıcı  kısmından doğar. Kepçe ve kazıcı kısmı hidrolik sistemlerle hareket ettirilir.

Yerkazar: Alt kısım paletli, lastik tekerlekli yada kamyon şasilidir. Üst kısımda tahrik motoru ve kumanda tertibatı bulunur. Makinanın ön kısmında ise kazmayı elde eden mekanizma mevcuttur. Kepçeli,  düz kepçeli, ters kepçeli, çeneli, draglin kovalı şeklinde çeşitleri vardır. Paletli yada lastik tekerleklidir. Paletli çeşitleri lastikliye nazaran daha kuvvetlidir. Lastik tekerlekli ekskavatörler ise daha hareketlidir. öteki türlerde olduğu şeklinde, kazıcı levhanın alt kısmında aşındıkca değiştirilebilen bir bıçak bulunur. Kendi bulunmuş olduğu düzeyin altında yada üzerinde iş yapabilen elastik bir iş makinasıdır.

Dozer: Bir traktör ve önüne kaldırılıp indirilebilir şekilde monte edilmiş  bir kazıcı levhadan doğar. Yürüyerek yüzeysel kazı oluşturmaya yarayan bir ekskavatör tipidir. Tırtıllı yada lastik tekerlekli yol yapım makinesidir.

Greyder : Greyderler, genel olarak tesviye işlerinde, yol yapımı ve hendek kazma için kullanılan çok amaçlı makinalardır. Ayrıca uygun bir halde kullanıldıkları takdirde, tesviye ve bombelik verme, karıştırma ve yayma, malzemeyi yana yığma işleriyle beraber hafif kazıma işlerinde de kullanılırlar. Ön kısım, arka kısım, şasi ve kazıyıcı levhadan doğar. Ön kısım iki tekerlekli aks şeklinde olup direksiyon hareketini sağlar. Tahrik motoru ve kumanda mekanizmalar makinanın arkasındadır. Kazıyıcı levha, makinanın ön ve arka kısmını bağlayan şasi üzerine bağlanmıştır. Dozerde olduğu gibi levhanın alt kenarında aşındıkca değiştirilebilen bıçak bulunur ve levha hareketlidir.

Bu makinalara ilaveten, zemin gevşetme makinaları, zemin sıkıştırmaya yarayan çeşitli tiplerdeki silindirler, vibratörler, tokmaklar,  beton hazırlama, karıştırma, iletme, yayma vb. Işlerde kullanılan inşaat makinaları, asfalt sericiler, asfalt frezeleri, tomruk taşıyıcılar, kompaktörler, mikro yükleyiciler de birer iş makinasıdır.


Next
Previous
Click here for Comments

0 yorum: